To tak à propos zbliżającej się Wielkanocy.. i wczorajszego podmuchu wiosny :)
Składniki:
- 3 jajka
- 6 plastrów szynki drobiowej
- ok. 50 g kiełków brokuła lub innych
- szczypiorek
Na sos chrzanowy:
- małe opakowanie jogurtu greckiego (180g)
- 2 łyżeczki chrzanu
- odrobina soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jajka ugotuj na twardo (lub pół twardo jeśli wolisz), obierz z łupinek i przekrój wzdłuż na pół.
Jogurt grecki dokładnie wymieszaj z chrzanem, sokiem z cytryny i przyprawami.
Na talerzu ułóż szczypiorek, na nim plasterek szynki, następnie porcję kiełków i jedną połowę jajka. Zwiąż całość szczypiorkiem i udekoruj odrobiną sosu chrzanowego.
Świetny pomysł na przekąskę .Na sam widok robię się głodny......................
OdpowiedzUsuńO jejku jakie to piękne! Aż szkoda jeść. Elegancko prezentowało by się na wielkanocnym stole :)
OdpowiedzUsuńBArdzo efektownie wygląda;) Potrawa świetnie pasuje na nasz konkurs, zapraszam :)
OdpowiedzUsuńhttp://coolinarnie.pl/2013/02/4910/konkurs
chętnie bym sobie zrobił z tego przekąsku obraz na ścianie .Są pyszne
OdpowiedzUsuń