sobota, 19 marca 2016

Jajka w zielonych gniazdkach z sosem chrzanowym

To tak à propos zbliżającej się Wielkanocy.. i wczorajszego podmuchu wiosny :)





Składniki:
  • 3 jajka
  • 6 plastrów szynki drobiowej
  • ok. 50 g kiełków brokuła lub innych
  • szczypiorek

Na sos chrzanowy:
  • małe opakowanie jogurtu greckiego (180g)
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • odrobina soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
Jajka ugotuj na twardo (lub pół twardo jeśli wolisz), obierz z łupinek i przekrój wzdłuż na pół.
Jogurt grecki dokładnie wymieszaj z chrzanem, sokiem z cytryny i przyprawami.

Na talerzu ułóż szczypiorek, na nim plasterek szynki, następnie porcję kiełków i jedną połowę jajka. Zwiąż całość szczypiorkiem i udekoruj odrobiną sosu chrzanowego.




4 komentarze:

  1. Świetny pomysł na przekąskę .Na sam widok robię się głodny......................

    OdpowiedzUsuń
  2. O jejku jakie to piękne! Aż szkoda jeść. Elegancko prezentowało by się na wielkanocnym stole :)

    OdpowiedzUsuń
  3. BArdzo efektownie wygląda;) Potrawa świetnie pasuje na nasz konkurs, zapraszam :)
    http://coolinarnie.pl/2013/02/4910/konkurs

    OdpowiedzUsuń
  4. chętnie bym sobie zrobił z tego przekąsku obraz na ścianie .Są pyszne

    OdpowiedzUsuń

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Lista zakupów