czwartek, 11 lipca 2013

Placuszki z cukinii z dodatkiem salami

Gdy w ogródku moc cukinii aż trudno powstrzymać się od zrobienia tych pysznych, delikatnych placuszków! Salami dodaje im charakternego smaku...  Pyszne! 



Składniki:
  • 1 większa lub 2 mniejsze cukinie
  • 2 jajka
  • 3-4 czubate łyżki mąki
  • salami wedle uznania
  • natka pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia




Przygotowanie:

Cukinię umyj, obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Posól i odstaw na 10-15 minut. Następnie odciśnij z nadmiaru wody.



 Do cukinii dodaj jajka, mąkę, pietruszkę i rozgnieciony czosnek. Salami pokrój w kostkę i dodaj do reszty składników. Całość dopraw solą i pieprzem.

Na patelni rozgrzej olej. Smaż placuszki z obydwu stron na złoty kolor.

2 komentarze:

  1. W takiej wersji jeszcze nie jadłam placków z cukinii, super się prezentują :)

    OdpowiedzUsuń

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Lista zakupów