czwartek, 6 kwietnia 2017

Śniadaniowe parówki w cieście

Takiego śniadania nikt nie odmówi! Zakręcone parówki ciastem francuskim to świetny sposób, aby zachęcić niejadka do śniadania. Już na sam widok, chce się sięgnąć po jedną z nich! :P

Składniki:
  • 1/3 opakowania ciasta francuskiego
  • 5 parówek
  • 1 jajko do smarowania
Przygotowanie:
Ciasto rozwiń i za pomocą ostrego noża wzdłuż krótszego boku odetnij 5 pasków o szerokości ok 1 cm. Następnie każdy pasek ciasta zawiń wokół parówki. 




Gotowe przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Całość piecz w piekarniku przez ok 15- 20 min w temp. 180C

1 komentarz:

  1. Lubię - jeśli ktoś mi takowe zrobi :D Samej mi się nie chce.

    OdpowiedzUsuń

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Lista zakupów