niedziela, 1 maja 2016

Grillowana bagietka z masłem czosnkowym

Weekendowo - koniecznie grillowo! :) 

Grillowana bagietka z masłem czosnkowym to hit kulinarny każdej imprezy, zarówno w domu jak i w plenerze. Ten pyszny i chrupiący przysmak świetnie sprawdzi się nie tylko jako dodatek do dań z grilla ale również jako samodzielna przekąska.




Składniki:
  • bagietka lub bułka wrocławska
  • 1/2 kostki masła
  • 1 łyżeczka świeżej natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki suszonego koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • odrobina soli i pieprzu

Przygotowanie:
Masło (o temperaturze pokojowej) rozgnieć widelcem lub delikatnie ubij mikserem. Dodaj wszystkie przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie wymieszaj. 

Bagietkę pokrój w niezbyt grube kromki, nie docinając do końca. Następnie posmaruj masłem każdą kromkę z jednej lub dwóch stron, owiń folią aluminiową i upiecz na grillu, aż skórka stanie się wspaniale chrupiąca :)


2 komentarze:

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Lista zakupów