poniedziałek, 25 marca 2013

Zupa krem z soczewicy według "Babci Zosi"

Soczewica - nie bez powodu od lat korzystają z niej wegetarianie. Ceniona za swoje walory odżywcze oraz wspaniały smak, modna jest dziś szczególnie wśród osób odżywiających się zdrowo lub będących na diecie. Firma SyS wychodzi na przeciw oczekiwaniom klienta i dlatego stworzyła zupę, która zachwyca nie tylko wspaniałym smakiem i aromatem świeżych warzyw, ale również bogactwem składników odżywczych.




 
Sposób przygotowania
Zawartość obu torebek wsypać do 1 litra zimnej wody, zamieszać i zagotować. Dodać 1 łyżkę masła lub oleju. Gotować około 15 minut na małym ogniu, czasem mieszając. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową zupę zmiksuj na gładki krem i podaj z przyrumienionymi grzankami.


Składniki: soczewica czerwona (min. 35%), warzywa suszone 15% (marchew, pomidor, cebula, czosnek, natka pietruszki), zacierka (mąka pszenna, jaja), kasza manna, mleko w proszku odtłuszczone, sól, mieszanka przypraw typu curry (sól, kurkuma, kozieradka, kolendra, czosnek, kmin rzymski, gorczyca, cynamon – 4,1 %, imbir – 2,5%, goździki, papryka słodka, gałka muszkatołowa, chili, anyż).



Dania Babci Zosi – to doskonały sposób na bardzo szybkie przyrządzenie obiadu - co najważniejsze zdrowego i smacznego obiadu, który potem możemy ze sobą zabrać do pracy. 

Po więcej informacji odsyłamy do zakładki "Testy i recenzje" oraz na stronę producenta gdzie również można kupić ich produkty w sklepie internetowym:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Lista zakupów