Skąd nazwa ciasta? Zapewne od sposobu jego przygotowania. I choć na pierwszy rzut oka może się wydawać ono dość skomplikowane to zapewniam że jego przygotowanie nie powinno sprawić żadnego problemu. A sam smak to miks orzeźwiającej galaretki, miękkiego biszkoptu, kremowej masy oraz owoców. Spróbujcie i przekonajcie się sami czy warto ;)
czwartek, 29 grudnia 2016
wtorek, 27 grudnia 2016
Pierogi z marmoladą
Do niedawna nie sądziłam że można robić pierogi z marmoladą i to na
Wigilię! Jednak co region to obyczaj, więc czasami warto spróbować
nowości :)
sobota, 17 grudnia 2016
Śledziowa z burakami
Na słodko, na ostro , z mięsem i wegetariańskie - jest wiele rodzai,a każda z nich inna. Sałatki, bo o nich mowa sprawdzą się nie tylko jako szybka i zdrowa przekąska w ciągu dnia, ale również pożywne śniadanie czy oryginalna kolacja.
Dziś proponujemy świąteczną sałatkę ze śledzi i gotowanych buraków.
Dziś proponujemy świąteczną sałatkę ze śledzi i gotowanych buraków.
Składniki:
- 30 dag płatów śledziowych
- 3 ugotowane buraki
- 3 jajka
- 1 por
- puszka groszku konserwowego
- 2 gotowane ziemniaki
- sól, pieprz
- jogurt grecki
Subskrybuj:
Posty (Atom)