Zupy to bardzo wygodny posiłek. Wspaniale rozgrzewają, są smaczne i nie wymagają wielkiego zaangażowania w przygotowaniu. Na szczególną uwagę zasługują wszelkiego rodzaju zupy-kremy, zachwycające swoją delikatną i kremową konsystencją oraz bogactwem witamin i minerałów , które pomagają w metabolizmie białek, tłuszczów i węglowodanów. Natomiast dodatek makaronu sprawia, że stają się zdrowym i wartościowym posiłkiem.
wtorek, 18 marca 2014
niedziela, 9 marca 2014
Schab w sosie śmietanowo-pieczarkowym
Mięso jest produktem dostarczającym pełnowartościowego białka. Występują w nim również tłuszcze, składniki mineralne i witaminy z grupy B, dlatego ważne jest, aby w naszym jadłospisie również go nie zabrakło.
Danie podane z kaszą gryczaną stanowi smaczny i pożywny obiad.
Składniki:
(na 6 porcji)
- 700 g mięsa wieprzowego (schab)
- 1 cebula
- pieczarki
- olej do smażenia
- ok.400-500 ml wody lub bulionu
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki smietany
- 2 łyżki mąki
- sól, pieprz, papryka w proszku
poniedziałek, 3 marca 2014
Krokieciki w cieście francuskim
Na śniadanie, przekąskę czy kolację... Świetnie sprawdzą się jako dodatek do czerwonego barszczu. Wykorzystując gotowe ciasto francuskie przygotujesz je w mgnieniu oka!
Nadzienie:
Nadzienie:
- 50 dag kiszonej kapusty
- 10 dag grzybów
- 1 cebula
- 20 dag kiełbasy
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz
- opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
Subskrybuj:
Posty (Atom)