sobota, 2 lutego 2013

Banany zapiekane z gorzką czekoladą

Kolejna tajna broń w walce z jesienną chandrą ;D   Zarówno banany jak i gorzka czekolada słyną z dużej zawartości cennego dla organizmu magnezu. To pewne, ze tak skomponowany deser sprawi mnóstwo przyjemności naszym kubkom smakowym, dając przy tym podwójnie magnezowego kopa :)






Składniki:
  • banany - ilość dowolna
  • gorzka czekolada (ok.3-4 kostki na jeden owoc)

Przygotowanie:

Banany dokładnie myjemy, następnie nie obierając ze skórki nacinamy wzdłuż. Nacięcia wypełniamy kostkami gorzkiej czekolady (dla ułatwienia można podzielić je na mniejsze cząstki). Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku, do czasu aż banan zmięknie, a czekolada się rozpuści. 



1 komentarz:

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Lista zakupów