wiosna za oknem = wiosna na talerzu! :) Cudowne słońce i ciepły podmuch wiatru...
Składniki:
- duży por
- 150 g polędwicy drobiowej
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 100 g sera żółtego
- 1 puszka groszku konserwowego
- 2 małe marchewki
- opakowanie jogurtu greckiego
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz
- szczypiorek (do dekoracji)
Przygotowanie:
Marchewkę ugotuj w lekko osolonej wodzie. W tym czasie przygotuj pozostałe składniki. Pora przekrój kilka razy wzdłuż i dokładnie wypłucz, następnie pokrój w poprzek i sparz na sitku, gorącą przegotowaną wodą. Odstaw do ostygnięcia i odparowania.Polędwicę, jajka i marchewkę pokrój w kostkę, ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a groszek odsącz z zalewy. Wszystkie składniki przełóż do miski, dodaj jogurt grecki, musztardę, dopraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Całość udekoruj szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz