czwartek, 28 marca 2013

Pasta z wędzonego dorsza i twarogu

Zdrowy początek dnia... alternatywa dla pasty z makreli - równie ciekawy, prosty sposób na pyszną kanapkę :)



Składniki:
  • 250 gram twarogu
  • 300 gram wędzonego dorsza
  • 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego (lub jogurtu greckiego czy śmietany)
  • 1 jajko
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • ząbek czosnku 
  • natka pietruszki lub szczypiorek
  • sól, pieprz


Przygotowanie:

Wędzonego dorsza oddziel od ości, przełóż do miseczki i podziel na mniejsze kawałki, dodaj jogurt, twaróg i delikatnie rozgnieć widelcem. Dodaj do pasty drobno posiekaną cebulę, rozgnieciony czosnek, posiekany szczypiorek lub natkę pietruszki oraz jajko ugotowane na twardo, pokrojone w kosteczkę (np. na sitku). Dopraw do smaku solą i pieprzem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Lista zakupów