wtorek, 19 marca 2013

Udka po amerykańsku

Dla wtajemniczonych... był to najdroższy obiad w moim życiu!! ;p
Choć za składniki wcale tak dużo nie zapłaciłam.. :D





Składniki

  • 4 udka z kurczaka
  • 1 szklanka ryżu
  • 0,5 l rosołu lub wywaru warzywnego
  • przyprawa do kurczaka
  • 100 g mieszanki warzyw mrożonych 
  • natka pietruszki



Przygotowanie

Udka dokładnie oczyść i opłucz, następnie obsyp przyprawą (nie przesadź, bo danie będzie za słone ;p). Następnie obsmaż na rozgrzanej patelni z obydwu stron.


Do naczynia żaroodpornego wsyp ryż, na to wyłóż mrożone warzywa, udka i posyp obficie posiekaną natką pietruszki. 



Całość zalej rosołem i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz ok 1-1,5 godziny w tem. 200 C.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Lista zakupów