czwartek, 8 września 2016

Makaron z grillowanymi warzywami

Bomba kolorów na talerzu, zachwyci z pewnością nie tylko smakoszy makaronu! :) Aromatyczne warzywa skropione oliwą, w połączeniu z makaronem stanowią smaczne, sycące i zdrowe danie :)


Składniki:
  • 500 g makaronu kokardki
  • papryka
  • bakłażan
  • 3 małe cukinie
  • 2 cebule
  • 3 marchewki
  • parmezan
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie

Przygotowanie:
Paprykę, cukinię, bakłażana i marchewkę pokrój w niezbyt grube prążki, a cebulę w pół talarki. Następnie przełóż do miski, skrop oliwą i obtocz w przyprawach. Przełóż na blachę i podpiecz przez 20 min w temp 230C.




W garnku zagotuj wodę z solą, wrzuć makaron i ugotuj al dente. Gotowy odcedź na sitku i ponownie przełóż do garnka, dodaj zgrillowane warzywa i delikatnie wymieszaj.

Na talerz nałóż porcję makaronu i posyp startym parmezanem.


1 komentarz:

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Lista zakupów