piątek, 12 sierpnia 2016

Kotleciki z jajek

Kiedy brak pomysłu na piątkowy obiad te kotleciki będą idealne. Są szybkie w przygotowania a przy tym bardzo smaczne 

Składniki:
  • 5 jajek
  • 3 łyżki bułki tartej
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
  • masło klarowane lub olej do smażenia

Przygotowanie:

4 jajka ugotuj na twardo, jedno pozostaw surowe. Ugotowane wcześniej jajka drobno pokrój, dodaj posiekany szczypiorek, dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec wbij surowe jajko i dokładnie wymieszaj. Dodaj bułkę tartą i uformuj małe kotleciki.




Gotowe kotlety smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, aż staną się złocisto rumiane. 




2 komentarze:

  1. Jakie piękne żółciutkie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię kotleciki z jajek. Ostatnio robiłam kotleciki z bobu i trwało to znacznie dłużej : )

    OdpowiedzUsuń

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Lista zakupów