Gdy głodek doskwiera, a w kuchni nie chcesz spędzić zbyt wiele czasu... polecamy pyszne spaghetti z tuńczykiem :) Przygotujesz je w mgnieniu oka! :)
Ryby są jednym z najistotniejszych elementów zdrowej, zbilansowanej diety. Są one źródłem białka, niezbędnych kwasów tłuszczowych oraz mikroelementów koniecznych do zdrowego funkcjonowania, dlatego tym bardziej zachęcam do ich jedzenia, np. w postaci makaronu z tuńczykiem...
Składniki:
- 150 - 200 g makaronu spaghetti
- 1 puszka pomidorów
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach (w sosie własnym lub w oleju)
- 1 cebula
- oliwa z oliwek
- szczypta cukru
- sól, pieprz, ostra papryka
- zioła (wg uznania: prowansalskie, oregano, natka pietruszki...)
Przygotowanie:
Na rozgrzanej oliwie podsmaż drobno pokrojoną cebulę, kiedy się zeszkli dojadaj pomidory z puszki, kilka łyżek oliwy z oliwek i całość gotuj przez chwilę. Dodaj tuńczyka, następnie odrobinę cukru i dopraw sos solą pieprzem, ostrą papryką i ziołami.
Sos podawaj z ugotowanym makaronem spaghetti.
Znakomicie, uwielbiam spaghetti :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam do siebie przyprawzyciekolorami.blogspot.com
Wygląda rewelacyjnie pewnie tak samo smakuje :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie
Pyszny makaron,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńjeden z lepszych sosów do makaronu! ;)
OdpowiedzUsuńTo jest dopiero porcja spaghetti
OdpowiedzUsuńEfekt powyżej to moje pierwsze podejście do tej wersji spaghetti.. ale na pewno nie ostatnie! :) Kolejnym razem można wprowadzić jakieś modyfikacjie ;p Polecacie coś?
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńP.S. też używam tego makaronu, jest mega smaczny!
OdpowiedzUsuńEwidentnie krzyczy do mnie: Zjedz mnie, zjedz mnie :) !
OdpowiedzUsuńPs. Uwielbiam ten makaron :)
Jak zjem taką porcję to ruszam w miasto po prezenty:) Mniam.
OdpowiedzUsuń