- 250 g margaryny
- 125 g cukru
- 1 cukier waniliowy
- 3 jajka
- 15g proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki kakao
- 1 łyżeczka cynamonu
- 50g czekolady
- 300g mąki
- 3 dojrzałe banany
Przygotowanie:
Margarynę wraz z cukrem i cukrem waniliowym utrzyj mikserem na gładką masę, dodaj całe jajka, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Banany pokrój w kostkę, a czekoladę posiekaj na małe kawałki i delikatnie wymieszaj z ciastem (najlepiej drewnianą łyżką).
Gotową masę przełóż do wysmarowanej tłuszczem foremki na babkę i średnicy 26 cm. Piecz w nagrzanym do 150C piekarniku z termoobiegiem przez ok 50-60 minut.
Banany i czekolada...uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńWyglada rewelacyjnie... Bardzo dobre połączenie smaków :)
OdpowiedzUsuńMały kawałeczek dla mnie,piękne.
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Wysłałabym nawet kurierem ;p gdyby nie fakt że w moje imieniny szybciutko zniknął ze stołu! :)
UsuńCoś dla mnie ;) Mniam...
OdpowiedzUsuńrewelacja. :) obłędny smak. do tego proste w przygotowaniu. :)
OdpowiedzUsuńciasto super proste, super świeże przez tydzień i super pyszne! dodałam odrobinę mleka, bo wydawało mi się za gęste i też wyszło! polecam! ;)
OdpowiedzUsuńtakie proste i takie pyszne!godny polecenia!
OdpowiedzUsuńDziękujemy za wszystkie pozytywne opinie! :) Cieszymy się, że ciasto się sprawdza :) Pozdrowienia!
OdpowiedzUsuńNie mam niestety foremki na babke. Czy mozna uzyc zwyklej, okraglej?
OdpowiedzUsuńCiasto własnie wstawiłam do piekarnika .
OdpowiedzUsuńMam nadzieję że posmakuje, pozdrawiam!
Usuń:)
OdpowiedzUsuńChyba nie jestem w stanie nazwać deseru przygotowanego bez wykorzystania mąki "ciastem" - w końcu jest ona podstawowym składnikiem każdego wypieku. Czy znasz inne ciasta tego typu? Słyszałam, że niektórzy przygotowują ciasta z warzyw (w tym z białej fasoli).
OdpowiedzUsuń