poniedziałek, 8 września 2014

Soczyste piersi z kurczaka wg Mistrza kuchni marki Knorr- testy

Kurczak to jedno z bardziej lubianych przez Polaków mięs - jemy go nawet kilka razy w tygodniu. Przyrządzając obiad dla rodziny, najczęściej wybieramy piersi, ponieważ z nich najłatwiej i najszybciej przyrządzić wspaniałe i aromatyczne danie. Dlatego szef kuchni Knorr, Piotr Murawski, wychodząc na przeciw naszym oczekiwaniom poleca sposób na soczyste piersi z kurczaka w 3 prostych krokach. Nie trzeba już szukać recepty na udaną marynatę i eksperymentować z proporcjami. Wszystko, co najważniejsze, można znaleźć w kostce rosołowej Knorr. Przepis jest niezwykle prosty i już po kilku minutach pozwoli cieszyć się soczystym, idealnie doprawionym, pachnącym kurczakiem.




Niedawno dzięki współpracy z portalem Uroda i zdrowie po raz kolejny mogłyśmy wziąć udział W akcji testowej dla blogerek pt. „Soczyste piersi? To możliwe!” i przekonać się, że sposób przygotowania piersi z kurczaka, który proponuje Mistrz kuchni marki Knorr rzeczywiście jest nie tylko bardzo szybki, ale i smaczny. W zestawie, który otrzymałyśmy do testowania znajdowały się:
  • rosół z kury Knorr 12 szt
  • Kostka bulionowa z Czosnkiem i Pietruszką Knorr
  • oliwa Bertolli extra vergine 250 ml
  • książeczka z inspirującymi przepisami na dania z kurczaka
  • materiały z poradami szefów kuchni



Prawdę mówiąc nigdy wcześniej nie próbowałyśmy smażyć kurczaka właśnie w ten sposób, dlatego aby utrwalić nasze nowe doświadczenie, poniżej prezentujemy zdjęcia oraz sposób wykonania potrawy.


Składniki:
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 kostka rosołowa Knorr
  • 3 łyżeczki oliwy

Przygotowanie:
1. POŁĄCZ 1 kostkę rosołową Knorr z 3 łyżeczkami oliwy.
2. NATRZYJ powstałą marynatą 2 piersi z kurczaka.
3. USMAŻ na patelni na złocisty kolor.








Rosół z kury Knorr to nie tylko sprawdzony dodatek do zup i sosów, ale również doskonała pomoc podczas przygotowywania drugiego dania. Kostka idealnie łączy się z oliwą z oliwek, tworząc bogatą w smaku marynatę do kurczaka. Czyni mięso soczystym i wspaniale doprawionym, nadając mu apetyczny złocisty kolor.  
Kostka bulionowa z Czosnkiem i Pietruszką Knorr nadaje potrawom smakowitą czosnkową nutę. Będzie idealnym dopełnieniem dla dań mięsnych, ale także sosów i makaronów. Dzięki użyciu nowej kostki Knorr nie trzeba do mięsa dodawać wielu przypraw, ziół i soli, bo to ona jest idealną, kompletną kompozycją składników.


Oliwa Bertolli extra vergine 250 ml
Oryginalna włoska Oliwa Extra Vergine, marki Bertolli to produkt najwyższej jakości numer 1. w świecie. Jest ona uznawana przez koneserów za jedną z najcenniejszych oliw z oliwek z pierwszego tłoczenia na zimno.Delikatna w smaku oliwa Bertolli Extra Vergine Gentile świetnie komponuje się ze świeżymi składnikami, dlatego można ją dodawać do dressingu, warzyw czy ryb. Wyczuwalny smak świeżych oliwek pomieszany z ziołami pozwoli nadać nawet z pozoru prostemu daniu nieco wykwintności.





*tekst pochodzi z otrzymanej w zestawie książeczki z inspiracjami

1 komentarz:

  1. Pyszne i soczyste :)
    Świetny blog - obserwuję!
    Zapraszam do mnie : www.tropikalnakuchnia.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Lista zakupów