Kurczak to jedno z bardziej lubianych przez Polaków mięs -
jemy go nawet kilka razy w tygodniu. Przyrządzając obiad dla rodziny,
najczęściej wybieramy piersi, ponieważ z nich najłatwiej i najszybciej przyrządzić wspaniałe i aromatyczne danie. Dlatego
szef kuchni Knorr, Piotr Murawski, wychodząc na przeciw naszym oczekiwaniom poleca sposób na soczyste piersi z kurczaka
w 3 prostych krokach. Nie trzeba już szukać recepty na udaną marynatę i
eksperymentować z proporcjami. Wszystko, co najważniejsze, można znaleźć w
kostce rosołowej Knorr. Przepis jest niezwykle prosty i już po kilku minutach
pozwoli cieszyć się soczystym, idealnie doprawionym, pachnącym kurczakiem.
Niedawno dzięki współpracy z portalem Uroda i zdrowie po raz kolejny mogłyśmy wziąć udział W akcji testowej dla blogerek pt. „Soczyste piersi? To możliwe!” i przekonać się, że sposób przygotowania piersi z kurczaka, który proponuje Mistrz kuchni marki Knorr rzeczywiście jest nie tylko bardzo szybki, ale i smaczny. W zestawie, który otrzymałyśmy do testowania znajdowały się:
- rosół z kury Knorr 12 szt
- Kostka bulionowa z Czosnkiem i Pietruszką Knorr
- oliwa Bertolli extra vergine 250 ml
- książeczka z inspirującymi przepisami na dania z kurczaka
- materiały z poradami szefów kuchni
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 1 kostka rosołowa Knorr
- 3 łyżeczki oliwy
Przygotowanie:
1. POŁĄCZ 1 kostkę rosołową Knorr z 3 łyżeczkami oliwy.
2. NATRZYJ powstałą marynatą 2 piersi z kurczaka.
3. USMAŻ na patelni na złocisty kolor.
Rosół
z kury Knorr to nie tylko sprawdzony dodatek do zup i sosów, ale również doskonała
pomoc podczas przygotowywania drugiego dania. Kostka idealnie łączy się z oliwą
z oliwek, tworząc bogatą w smaku marynatę do kurczaka. Czyni mięso soczystym i
wspaniale doprawionym, nadając mu apetyczny złocisty kolor.
Kostka bulionowa z Czosnkiem i
Pietruszką Knorr nadaje potrawom smakowitą czosnkową nutę. Będzie idealnym
dopełnieniem dla dań mięsnych, ale także sosów i makaronów. Dzięki użyciu nowej
kostki Knorr nie trzeba do mięsa dodawać wielu przypraw, ziół i soli, bo to ona
jest idealną, kompletną kompozycją składników.
Oryginalna włoska Oliwa Extra Vergine, marki Bertolli to produkt najwyższej jakości numer 1. w świecie. Jest ona uznawana przez koneserów za jedną z najcenniejszych oliw z oliwek z pierwszego tłoczenia na zimno.Delikatna w smaku oliwa Bertolli Extra Vergine Gentile świetnie komponuje się ze świeżymi składnikami, dlatego można ją dodawać do dressingu, warzyw czy ryb. Wyczuwalny smak świeżych oliwek pomieszany z ziołami pozwoli nadać nawet z pozoru prostemu daniu nieco wykwintności.
*tekst pochodzi z otrzymanej w zestawie książeczki z inspiracjami
*tekst pochodzi z otrzymanej w zestawie książeczki z inspiracjami
Pyszne i soczyste :)
OdpowiedzUsuńŚwietny blog - obserwuję!
Zapraszam do mnie : www.tropikalnakuchnia.blogspot.com